Jämställdhet i den högre skolan

Sveriges Radio P4 Gävleborgs nyheter har idag kört ett inslag om barnen flickorna som gått i det famösa s.k. jämställdhetsdagiset Tittmyran i Gävle. Nu har småbarnen blivit stora barn och går i grundskolan.

Så här säger reportern:
"Barnen som går på Trödje förskola börjar i Trödje eller Björke skola och idag är båda skolorna väl införstådda med förskolans pedagogik som alltså går ut på att dom vuxna ska förhålla sig lika till pojkar och flickor. På förskolan uppmuntras också barnen till olika saker beroende på kön - till exempel att ta för sig om man är flicka".

http://www.sr.se/gavleborg/nyheter/artikel.asp?artikel=1755124

Notera det sista: ...dom vuxna ska förhålla sig lika till pojkar och flickor. På förskolan uppmuntras också barnen till olika saker beroende på kön...

Pojkar och flickor ska behandlas lika eftersom man genom studier med hjälp av t.ex. videokamera sett att personalen inte behandlade pojkar och flickor lika. Nu ska man därför ändra sig och börja behandla pojkarna och flickorna lika. Men en av huvudpoängerna med "jämställdhetsdagiset" är att pojkar och flickor INTE ska behandlas lika så att dom får träna på sådant dom inte är duktiga på (alltså inte dom som individer utan dom som kön). Grundförutsättningen är liksom att flickor och pojkar inte är lika. Flickor är ju blyga, tysta och snälla och pojkarna skräniga, ta-platsiga och empatilösa. Flickor måste lära sig att "ta för sig" medan pojkar måste lära sig "att stå tillbaka". Jag tror det är så dom har tänkt.
 
Ja, ja, skratta ni. Men faktum är att den här typen av dagis existerar i Sverige år 2007. Det är... hemskt!

Kommentarer
Postat av: Olof

Det var det bästa jag läst på länge!

2008-01-18 @ 13:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback