Komplimang = trakasseri = straff

Läste precis i Aftonblaskan (länkning till artikel funkar inte) om en kille som sagt "snygg rumpa" till en tjej som gick förbi honom på trottoaren. Den kommentaren resulterade i att 7-10 personer slog ner honom.

Tja, vad ska man säga. Tjejer tar komplimanger som trakasserier, och det vet vi ju alla att sexuella trakasserier förstör kvinnans liv. Kvinnan som fick sitt liv förstört genom att höra en kille som sa "snygg rumpa" kanske borde ge sig in i debatten om aktiv dödshjälp. Är hennes liv förstört så kanske en läkare kan avsluta hennes liv med en smärtfri spruta? Och killen som sa "snygg rumpa" borde bli affischnamn för dödsstraffslobbyn; han har ju förstört en annan människas liv, så varför ska han då få leva?

Vi får väl se hur den lama svenska rättvisan dömer. Två av dom som hoppade på den trakasserande killen är åtalade för grov misshandel. Om han eller någon annan är åtalad förtäljer inte artikeln i Aftonblaskan.

Och man kan ju efter en sådan här händelse undra hur "allmänt accepterat" det är med trakasserier och misshandel av kvinnor. När en kille säger "snygg rumpa" till en tjej och omedelbart blir nedslagen av 7-10 personer i närheten för den kommentaren så känns det nästan som att folk inte låter trakasserande komplimanger mot kvinnor passera.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej,

bra blogg, intressanta inlägg, keep up the good work!!

2007-02-18 @ 21:53:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback