Åh, kolla va många sjuka fattisar SD har!

Sverigedemokrater är fattiga människor. Det är slutsatsen man kan dra av artikeln Får bidrag - för miljoner i Aftonbladet igår. Aftonbladet har begärt ut och fått uppgifter från Försäkringskassan om aktiva SD-politikers bidrag. Jag trodde det var ganska hård sekretess på sådana uppgifter, men tydligen inte.

I alla fall så avslöjas att var tredje SD-politiker mer eller mindre "lever på bidrag", som Aftonbladet säger. Dom är sjuka eller arbetslösa helt enkelt.

Jag gillar inte Aftonbladets sätt att granska. Siffrorna stämmer säkerligen och visst kan man diskutera om det är så att man ska ha rätt till sjukpenning om man tydligen är så pass frisk att man kan jobba för ett parti, men det är inte det... det är att Aftonbladets antydning om att det är fult att ha bidrag jag inte gillar. Bidrag har man ju för att man är fattig och inte kan försörja sig själv, och skulle det på något sätt innebära att bidragstagarna är "sämre" människor? Är det komprometerande att ha många sjuka eller fattiga i sin organisation? Är det inte dom som pekar finger och säger usch och fy om en organisation med många fattiga som egentligen borde skämmas och inte organisationen? Ska man ha en sämre status i politiken om man är fattig?

Vi får och ska diskutera bidragssystemen ur en samhällelig och ekonomisk synvinkel. Bidragens storlek och systemens konstruktion ska vara något vi ständigt filar på. Men vi ska INTE peka ut sjuka, arbetslösa eller fattiga som sämre människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback