Feministiskt initiativ tar kampen mot rasism

Feministiskt initiativ (Fi) ska nu ta kampen mot rasismen meddelar man på sin hemsida. Det är bra.

Rasism är farligt, både för samhället och inte minst för människor som drabbas av det. Ett samhälle med rasism är inget bra samhälle.

Men hur stort är rasistproblemet i Sverige idag? Nazistpartierna fick något tusental röster i valet vilket i valsammanhang är väldigt lite, och jag tycker sällan man ser rasister göra något större väsen av sig. Och det finns ju ingen som i den offentliga debatten kämpar för mer rasism. Så jag vet inte hur Fi ska göra när dom vill "ta debatten" mot rasister, för det finns ingen rasist som dom kan debattera mot. Dom rasister som finns kommer aldrig att ställa upp på en debatt mot Fi.
 
Men för den som blir utsatt för rasism så räcker det såklart med att det finns en enda rasist för att det ska vara ett problem så en kamp mot rasism är aldrig helt meningslös.

På samhällsnivå tycker jag att det är ett större problem idag med bristande integration. Det leder till att människor från en annan kultur har svårare att få jobb och bostad. Det leder till att människor från en annan kultur inte känner sig hemma i Sverige. Det leder till utanförskap och otrygghet. Det är ett stort problem. Fi kanske hellre borde kampanja för ökad integration, men det är ett mer komplext problem så det kanske inte är lika politiskt gångbart. Fi letar väl efter dom enkla lösningarna på komplexa problem och då går man ut på gatorna och skriker "krossa rasismen!". Och kanske skrämmer det någon rasist.

Fotnot till detta inlägg:

Fi säger inte att dom "ska ta debatten" som jag skrev, utan dom säger att dom ska bedriva folkbildning mot rasism. Dom säger inte heller att dom ska ut på gatorna och ropa "krossa rasismen" utan att dom "ska ta fram studiemedel i frågan" (rasism). Det ändrar inte mitt resonemang men rätt ska vara rätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback