Skandalen är en skandal

Finlands utrikesminister avgick igår efter en politisk skandal som jag förstått pågått i flera månader i Finland och där det handlat om att utrikesministern avslöjats med att ha skickat ca 200 sex-SMS till en kvinna. Dom SMS som citerats i svenska media har varit dom här:

"


"Jag tycker det är underbart att ibland se hur min partner blir upphetsad och visar vad som gäller. Du kanske inte vågar?".


"Vill du göra det på någon spännande plats? Var skulle det vara?".


"Det låter nästan som en fantasi. Har du hållit din trädgård i skick"."

(från SR-Ekot 080401)

Herregud. Det är skandal att den här typen av sex-SMS skapar en skandal. Sätt in den här skandalen i sammanhanget om vår syn på mäns och kvinnors sexualitet. Nu är den här snart fd utrikesministern en man som skickat dessa SMS till en kvinna, men hur hade vi sett på det om en kvinnlig utrikesminister skickat sex-SMS till en man och blivit skandaliserad?

Även om den här ministern har skickat 200 sex-SMS till en kvinna - vad är problemet? Jo, problemet är andra människors moralistiska och fördömande syn på sexualitet, och särskilt då mäns sexualitet. Hade en kvinna skrivit dessa SMS till en man och sedan blivit avskedad så hade opinionen skällt på en oerhört sexistisk och fördömande moral och man hade krävt att kvinnan inte skulle avskedas. Nu säger opinionen att den här mannen ska avskedas. Problemet är inte mannens sex-SMS utan opinionens olika syn på män och kvinnor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback