Egypten visar vägen

Igår läste jag en nyhet i Gefle Dagblad som gjorde mig glad. Det var en artikel om att Egypten förbjudit alla former av könsstympning av barn. Det fanns inte ett ord om att det bara gällde flickor utan det var bara rakt av att Egypten förbjuder all form av könsstympning av barn. Åhh! Så skönt! Nu ska ni se att det här inte är så farligt som alla verkar tro att det är. Bara för att man förbjuder det även på pojkar innebär det ju inte att det blir mindre förbjudet på flickor, som vissa verkar tro.

Jäkligt skönt att Egypten går före och visar vägen! Modigt! Kanske kan Sverige följa efter och också förbjuda könsstympning om några år!!

Kommentarer
Postat av: vmm

Rädda Barnen är ju emot ett förbud av könsstympning när det gäller just pojkar för dom anser att barnen har rätt att tillhöra en kultur. Nu ska det bli mycket intressant att se Rädda Barnen gå ut och "rasa" i media mot Egyptens barn-fientliga inställning nu när dom förbjudit alla former av könsstympning av barn och därför förnekar deras rätt att ingå i en kultur, eller hur nu Rädda Barnen väljer att uttrycka det. Kom igen nu, Rädda Barnen, får vi se ett rasande ilskt inlägg på DN-debatt nu om att Egyptens förbud mot alla former av könsstympning hotar egyptiska barns rätt att tillhöra en kultur? RB kan börja artikeln med meningen "Egyptens förbud mot könsstympning av barn är fel.".

2008-06-10 @ 19:27:04
Postat av: vmm

"RB kan börja artikeln med meningen "Egyptens förbud mot könsstympning av barn är fel."."



skrev jag.



Eller så kan dom börja med "Det är bra att vuxna får könsstympa barn.".

2008-06-10 @ 19:34:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback