En ursäkt till SD vore inte helt fel

Jag läser i dagens Arbetarbladet att en vänsterpartist förra sommaren skickade rasistiska och sexistiska mail till en partikollega. Han var anonym i mailen men sa att han var sverigedemokrat. Mailen polisanmäldes, men efter att han internt inom Vänsterpartiet trätt fram och erkänt och bett om ursäkt så drogs polisanmälan tillbaka och åklagaren la ner undersökningen.

Naturligtvis tycker jag det är viktigast att den som fått dom här mailen får en ursäkt, eftersom det är hon som är "huvudoffret". Men hur är det med Sverigedemokraterna då? Fick dom någon ursäkt? Dom har ju blivit utnyttjade, eller vad man ska kalla det, i den här affären. Även om huvudsyftet förmodligen varit att kränka den här vänsterpartisten så har ju Sverigedemokraterna helt oförskyllt dragits in i det här och man kan anta att den vänsterpartist som skickade mailen gärna ville att det skulle stänka skit på SD för det här. Ponera att han som skickade mailen aldrig erkänt och att han skickat mailen anonymiserat och att Vänsterpartiet anmält det hela och det kommit ut i tidningarna... då hade SD pekats ut som skurkar och "se hur dom är, dom där elaka sverigedemokraterna" när det i själva verket var en vänsterpartist som skickat mailen.

Nåja, nu har vänsterpartisten som fick mailen fått en ursäkt. Det kanske vore på sin plats att be Sverigedemokraterna om ursäkt nu också, Vänsterpartiet.

PS Mannen som skickade det här mailet till kvinnan (mailet publicerat i Arbetarbladet): "Lämna omedelbart Sverige! Försvinn härifrån! Det luktar skit från dig! Vill du tjäna pengar får du sälja din rumpa på en bordell i Köpenhamn." ska nu tala på internationella kvinnodagen den 8:e mars. Vänsterpartiet säger att dom inte har några invändningar mot att han är talare på den dagen. Om man säger så här: om han verkligen hade varit medlem i Sverigedemokraterna och skickat ett sådant mail hade han förmodligen blivit utesluten ur SD. Nu får han tala för Vänsterpartiet på internationella kvinnodagen. DS

Kommentarer
Postat av: Hannah

Hejsan! =) Hoppas du får en fin dag =)

Postat av: vmm

Hannah: Jag tar din förhoppning om att jag ska ha en fin dag som en order :) Jag SKA ha en fin dag! :) Hoppas du får en bra dag också!

2008-03-06 @ 12:24:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback