Äntligen ska polisutbildningen bli mer jämställd!

Jag läser på SVT-text att regeringen ska satsa 37 miljoner kronor på att öka jämställdheten i polisutbildningen. Äntligen! Fa-an vad jag har längtat efter detta! Dom fysiska kraven vid intagningen till en polishögskola är lägre för tjejer än för killar. Detta är ju en skam! Det finns också tjejer som inte bara söker polisutbildningen utan genomgår testerna*. JO, DET ÄR SANT!!

Nu satsar regeringen nästan 40 miljoner på att göra polisutbildningen jämställd! MYCKET väl använda pengar!


* förtydligande: Jag tycker att det är märkligt att om man är tjej så låter man sig bli positivt särbehandlad. Man ställer upp på att göra ett prov där man har könsrabatt. Det är inte dessa tjejer som bestämt att det ska vara lättare för tjejer men dom har ett eget ansvar för att dom går med på att göra provet. Det finns inget som tvingar dom att bli poliser under dom här villkoren. Dom kunde valt ett annat yrke där reglerna för män och kvinnor är lika.

Nu är det olika regler beroende på vilket kön man har när det gäller dom fysiska testerna. Undrar hur reaktionerna skulle bli om man sänkte kraven för tjejer på intelligenstesterna eller kunskapstesterna. Vore intressant att höra hur det skulle låta då...

Kommentarer
Postat av: seww

Ja äntligen har det hänt!

Vårat rättsamhälle blir ännu mer osäkert. Hoppas att killarna vid polisen låter kvinnorna göra det tyngre, farligare jobben, och inte mesar till sig.Kul kul... Kanske dags att emigrera.

2009-06-10 @ 12:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback