Mårtensson (C) i Ovanåker igen

Jag skrev häromdagen om kommunalrådet Björn Mårtensson (C) i Ovanåker som dömts till fängelse för rattfylleri. Centern i Ovanåker har fortsatt förtroende för honom och han tänker inte avgå som kommunalråd. De övriga allianspartierna har sagt upp samarbetet med centern och nu är det politiska läget i Ovanåker mycket oklart. Socialdemokraterna har förklarat sig villiga att ingå i en ny allians med M, FP och KD.

Centern säger att Mårtensson ska sitta kvar till nästa val och då får väljarna avgöra. På sätt och vis är det en rimlig tanke att eftersom väljarna tillsatt honom så är det väljarna som ska avsätta honom, men ändå är det orimligt. Det är orimligt för att nu kommer nästa val att för centerns del handla om Mårtenssons rattfylla och inte om centerns politik. Väljarna valde också centern för att sitta i en allians med övriga borgerliga och nu kan det bli så att sossarna tillsammans med övriga borgerliga tar över - mot väljarnas vilja.

Jag tycker det är helt ofattbart att centern och Mårtensson nu kastar in Ovanåker i ett politiskt kaos för att han vägrar avgå.

Kommentarer
Postat av: vmm

Nu har Mårtensson meddelat att han avgår. Det var ett klokt beslut att avgå.



Mårtensson ska inte vara dömd för alltid utan han får gärna återkomma till politiken men som läget var nu så var det omöjligt för honom att sitta kvar som kommunalråd.

2009-06-24 @ 18:21:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback