(S) vill bevara allmän värnplikt för män

Idag presenterade regeringen en proposition angående försvarets framtid. Den verkar i korthet gå ut på avskaffad värnplikt och istället använda sig mer av kontraktsanställda, samt en snabbare beredskap. Jag tycker det verkar vara en mycket bra proposition.

Socialdemokraterna är dock kritiska.

http://www.socialdemokraterna.se/Media/Senaste-nytt/Regeringen-bryter-svensk-forsvarstradition/


Pressmeddelande från (S) om att "Regeringen bryter svensk försvarstradition".

Det feministiska partiet (S) är kritiska mot avskaffandet av värnplikten för män.

"- Regeringen skapar nu ett yrkesförsvar med fokus på internationella uppdrag. Det vänder vi oss emot. Vi vill se ett modernt, effektivt och folkligt förankrat insatsförsvar, säger Anders Karlsson.

- Med regeringens politik riskerar Sverige sin militära alliansfrihet. Yrkesförsvaret och avskaffad plikt riskerar att bli ett dyrt experiment som tränger undan viktig kompetens för Sveriges förmåga att försvara sig, avslutar Anders Karlsson".


(S) vill bevara ett "folkligt förankrat försvar" med en bevarad "plikt". I korthet vill (S) bevara skamfläcken med allmän värnplikt för män. Detta för att få folklig förankring. Kvinnor ingår inte i folket när det gäller försvarsfrågan. Tydligen. Dom ska i alla fall inte ta del av den folkliga förankringen. Detta sagt av ett parti som hade en försvarsminister som inte var förankrad i försvaret, nämligen Leni Björklund (hon är ju kvinna och har inte gjort någon värnplikt). Ironi på hög nivå.

Vill ni avskaffa den allmänna värnplikten för män så är alltså (S) inget parti ni bör rösta på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback