Motattack mot Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna höll nyligen ett möte i Värnamo-trakten. Mötet skedde dock på hemlig plats sedan det konferenshotell som dom bokat hade strukit bokningen på order av hotelldirektören med någon motivering om att (sd) måste bekämpas varhelst dom sticker upp sitt fula tryne.

Sverigedemokraternas möte upprörde Socialdemokraterna i Värnamo. Sveriges radio gjorde ett inslag om det här under rubriken Sverigedemokraterna möts av motattack. Man kan nästan få för sig att (sd) utfört någon slags attack, men det var alltså ett möte dom höll.
 
Carina Hägg (s) säger i inslaget: "Sverigedemokraterna står för en politik som vill se etnisk rensning. Det här är obehagliga uppfattningar och här är det viktigt att vi som står för demokrati och att kommunen är tydlig i sitt avståndstagande". Hon vill därför att kommunen tar bort en länk från sin webbsida till ett dansställe som heter Seghalla eftersom det drivs av en sverigedemokrat.
 
Vidare säger Carina Hägg (s): "Vi kommer också att rikta krav mot dom företag som samarbetar med Sverigedemokraterna i form av Gunnarsson [den sverigedemokrat som äger det där dansstället, min anm]. Vi kommer också att förorda att kommunen tar upp samtal med dom idrottsföreningar som samarbetar med Sven-Evert Gunnarsson och Seghalla. Vi kommer också naturligtvis att jobba med folkbildningsarbete, vanligt traditionellt demokratiskt arbete i form av seminarier, fördjupningar, argumentsamlingar. Så det demokratiska samtalet kommer också att ta fart framåt från och med nu".


Hon vill alltså inte bara att kommunen ska samtala och ställa krav på alla företag och idrottsföreningar som har samröre med Sverigedemokraterna utan hon vill också ägna sig åt vanligt traditionellt demokratiskt arbete och demokratiska samtal. Inte bara ohederliga metoder utan hederliga metoder också. Demokratin ska inte bara försvaras genom maffiametoder utan genom vanliga metoder.
 
Man blir ju lite nyfiken på vilka krav hon vill att kommunen ska ställa på dom som har samröre med en sverigedemokrat. "Sluta handla med honom annars drar vi in något tillstånd som du behöver"?

Jag önskar att (s) hellre "tar debatten" med (sd), som dom så ofta sagt att dom ska göra, istället för att komma med den här typen av utspel där man mer eller mindre försöker skrämma folk att inte öppet våga ta ställning för partiet (för då kommer kommunen att samtala med alla dina kunder och du kommer att riskera att förlora intäkter).

Att den där hotellägaren avbokade SD tycker jag ändå är ok, även om jag är en smula förundrad över hur man som hotellägare kan bedriva affärsverksamhet och bara tillåta att gäster som har en enligt honom korrekt politisk uppfattning får bo på hotellet... Smidigast vore kanske att inte ha ett moralhotell utan att man låter alla människor bo där utan att sortera och bedöma utifrån vilka politiska uppfattningar kunderna har. Men men. Hur som helst var det hans eget beslut. Det som inte vore ok vore om kommunen hade kontaktat den här hotellägaren och "ställt krav" och att han av den anledningen inte vill tillåta Sverigedemokraterna hålla möte på hans hotell. Det är det Socialdemokraterna nu vill ska ske och det tycker jag inte är ok.

Barnevik låter som en feminist

Igår såg jag Agenda i SVT. Karin Hübinette intervjuade Percy Barnevik. Ni kommer väl ihåg Barnevik? Det var han som körde ABB i botten och sedan fick en fallskärm på några hundra miljoner för besväret. Nu ska han, hör och häpna, bekämpa fattigdomen i världen. Jo, det är sant! Fast han hjälper bara kvinnor.

Här är ett utdrag från intervjun:

Karin Hübinette: -Varför fokuserar ni just på kvinnor?


Percy Barnevik
: -Ja, det är helt enkelt så att kvinnorna är dom som är ansvarstagande och jobbar hårt. Dom dricker inte, spelar inte och håller ihop familjen. Männen kan man tyvärr inte lita på.


KH
: -Du låter som en riktig feminist.


PB
: -Ja, det gör jag kanske, men det är den hårda verkligheten. Så är det. Och man säger på bankspråk att kvinnorna är bankable, dom får lån utan säkerhet. Männen får det inte. Jag hade ett exempel för ett år sedan, delstatsregeringen sa till mig "Barnevik, borde du inte ge några män en chans också och se om dom verkligen är så dåliga?". Okej, det kommer en delegation av män *skratt*. Dom berättade om hur bra dom var, skötte barn hemma och var moderna män och så där, och så fick dom då låna hand in hand av mig själv, för bankerna vägrade. Vad händer vid första amorteringstillfället - ursäkter, ursäkter. 'Det hade varit torrt' och 'kryddodlingen gick inte', dom 'hade varit sjuka' och behövde anstånd. Kvinnorna tiger och betalar, männen snackar och betalar inte.
Karin Hübinette har rätt. Percy Barnevik låter som en äkta feminist. Fi fan.


Stärk demokratins muskler

Jag läser i DN att en konsert arrangerad av Ung Vänster i Stockholm har blivit attackerad av okända gärningsmän. Rasister misstänks för dådet. Ingen har gripits.

Fruktansvärt. Har vi demokrati i Sverige? Tänk på den frågan. Har vi demokrati i Sverige? Ung Vänster attackeras, SD-are attackeras... ja, är det verkligen möjligt att uttrycka sin åsikt i Sverige idag utan att riskera att bli utsatt för våld?

"- Det måste finnas tillräckliga resurser för att ta hot mot demokratin på allvar, säger hon.". Hon är Ida Gabrielsson som är förbundsordförande för Ung Vänster. Håller med! Samhällets resurser måste stärkas så att vi kan försvara demokratin.

Smaklös ledare i Gefle Dagblad

När jag läste ledaren i Gefle Dagblad häromdagen (070822) så blev jag en smula illa berörd.

Jag hade precis hört på nyheterna i radio att staten ska betala 150.000 kr till dom anhöriga till den jägare som dödades av en björn 2004.

Så läser jag ledaren i GD. Rubrik: Bisarr motivering för björnjakt.

Nu citerar jag inledningen:

"Björnjakten inleddes på tisdagen och i Gävleborgs län får högst 24 björnar skjutas. Antalet är naturligtvis för stort men jägarna trycker på. Längtan efter att bli storviltshjälte härjar hos många med bössa.


Länsstyrelsens motivering för att en så omfattande "skyddsjakt" ska få bedrivas är att beståndet ska hållas nere och "för att folk ska känna sig trygga, minska rädslan och oron hos allmänheten. Och för att begränsa skadorna på tamdjur och egendom". Det är en bisarr motivering. "Folk" är rädda för litet av varje och svensk rovdjurspolitik kan inte styras av omotiverad rädsla hos enstaka personer.


Tamdjursangreppen är försumbara och några skador på egendom av betydelse förekommer knappast."


Samma dag som dom anhöriga till den björndödade mannen får 150.000 kr av staten så kan dom alltså läsa en ledare i Gefle Dagblad som slår fast att det är bisarrt att vara rädd för björn och "folk" är rädda för lite av varje och vi kan inte låta enskildas rädsla styra politiken. Dessutom får dom reda på att björnar bara orsakar försumbar skada. Wow. Det måste kännas väldigt "uppfriskande" för dom att läsa det här!

Smaklöst av Gefle Dagblad.


---------------


Update skrivet 070829:

Idag skriver Expressen om en kvinna i Medelpad som blev jagad av en björn när hon cyklade. Den befann sig bredvid cykelvägen och började springa efter henne men avbröt jakten efter ett tag:

"- Gud vad hemskt det var. Jag hoppas jag aldrig behöver vara med om något sånt här igen", säger hon.

Vad Gefle Dagblad säger vet vi redan. Dom tycker väl hon är en liten sissy.

För övrigt publicerade just Gefle Dagblad en liten faktaruta för ett par veckor sedan där man får reda på hur man ska göra om man möter en björn. Man ska inte springa därifrån för då väcker man bara björnens jaktinstinkt. Man ska spela död och lägga sig i fosterställning och hålla händerna om halsen. Kan man bara det tricket behöver man inte känna den minsta rädsla för björn...


Cancersjukvården

Enligt en TT-artikel som publicerades häromdagen så visade en ny undersökning - tyvärr berättades det inte vem som gjort den - om cancersjukvården att Sverige har en bra cancersjukvård i jämförelse med övriga EU-länder. I artikeln berättas att när det gäller dom fem vanligaste cancerformerna så lever 45% av männen och 55% av kvinnorna fem år efter att ha fått diagnosen. Dessa siffror är genomsnittet för EU men vad dom är för Sverige får vi tyvärr inte veta, annat än att vi tydligen ligger högre.

Könsskillnaden i överlevnad kommenteras inte. Kanske skulle man kunna tro att det är någon biologisk skillnad mellan könen som orsakar kvinnornas högre överlevnad, men i artikeln får vi reda på att i USA så är 5-års-överlevnaden för samma cancerformer 66% för män och 63% för kvinnor.

Är det inte lite konstigt att könsskillnaderna i EU inte kommenteras? I Sverige är vi ju så intresserade av könsskillnader i statistik mellan könen. Nej, det är inte konstigt att det inte kommenteras. Det beror på att siffrorna antyder att vården skulle vara sämre för män och då passar dom inte in i vår föreställning om kvinnor som diskriminerade inom vården. Därför ignoreras könsskillnaden, och vi kommer dessutom att fortsätta prata om kvinnor som diskriminerade inom sjukvården.

Irakkriget leder till kvinnohandel

Irakkriget leder till kvinnohandel är rubriken nu på en nyhet i TV4:s text-tv. Det rapporteras att kvinnorna i Irak har det svårt, och att 15% har prostituerat sig. Kvinnornas svåra situation beror, enligt den här nyheten, på att stödet till änkor har försvunnit. Efter Iraks krig finns det 8 miljoner änkor, varav bara i Bagdad finns det 350 tusen änkor.

Ja, Iraks krig har verkligen gått hårt åt dom stackars kvinnorna.

Allvarligt talat, visst är det lite konstigt att efter nästan alla krig så hör man hur hårt kvinnorna drabbats för att det finns så många änkor. Visst kan det vara jobbigt att överleva ett krig, men det är också jobbigt att inte överleva. Är det ingen mer än jag som tycker att man skulle kunna säga att krig drabbar män hårt eftersom fler män dör?


Fotnot: jag kollade hur många invånare Irak har och det verkar vara 26-27 miljoner. Så 8 miljoner änkor är ganska mycket.

Utvisar vi brottsmisstänkta?

En sak jag undrar om när det gäller invandrare och kriminalitet är om Sverige utvisar personer som är misstänkta för brott. Alltså skickar ut dom ur landet utan att ha rättegång och eventuellt straffa misstänkta.

Ett par fall som fått mig att undra är ett fall som Gävle-tidningarna börjat skriva om för några dagar sedan. En snattare togs fast och man tog ett DNA-prov på honom och då visade det sig att det stämde överrens med DNAt från någon som våldtagit en 15-årig flicka i Gävle för ett år sedan. Mannen satt inlåst på Migrationsverket (samtidigt som han tydligen var ute och snattade) och väntade på avvisning. Idag skriver Gefle Dagblad att mannen är misstänkt för att ingå i en grupp hallickar som prostituerat den våldtagna 15-åringen och en 8-årig flicka. Det framgår inte av artikeln om polisen hade dessa misstankar mot mannen sedan tidigare, men om man hade det, hade man verkligen tänkt utvisa mannen utan att få det här utrett och eventuellt då straffat mannen?

Gefle Dagblad skriver 070804: "Ärendet har hög prioritet eftersom den misstänkte ska avvisas och brottsmisstanken är grov. Det gäller att de rätta besluten ska fattas innan avvisningen verkställs". Kan det alltså bli så att han avvisas och därmed undgår utredning och straff för våldtäkt och för att ha prostituerat en 15-åring och en 8-åring? Vad skulle man säga till den våldtagna 15-åringen? "Jo, hans DNA stämde men vi var tvungna att utvisa honom så det blir ingen rättegång. Fallet blir formellt olöst. Men hittar vi någon annan med samma DNA så kan det bli rättegång." ???

Det andra fallet jag tänker på är också från Gävle och hände för ungefär en månad sedan. En man satt intagen på Migrationsverket och skulle utvisas. Två poliser åkte dit för att hämta honom men när dom närmade sig honom så tog han fram en glasbit och skar en polis i halsen. Hon klarade sig ganska bra men det är lätt att inse att det kunde ha slutat mycket illa.

Polisen och Migrationsverket sa att det inte hade funnits någon anledning till att misstänka att han kunde bli våldsam. Sedan han kommit till Sverige i mars i år var han dock misstänkt för fem fall av olaga hot, tre fall av misshandel och ett rån (han rånade en 80-årig kvinna sedan hon nekat att adoptera honom). Tänkte man verkligen utvisa honom utan att få alla dessa brott utredda!? Tydligen. Mordförsöket på polisen ledde dock till att han häktades så det blir väl rättegång så småningom.

Är det ett väldigt orimligt önskemål att människor ska bli straffade för sina brott?

B52... start your engines

Jag har skrivit förr om den koreanska gisslan som talibanerna håller i Afghanistan. Det är 21 människor numera eftersom två män skjutits ihjäl.

Jag läser nu på text-tv på SVT att talibanerna vill prata med Korea och att FN garanterar dom skydd.

Nu vet jag inte om FN tänker skydda mördare och terrorister, men för faaaaaaaaaaan FN gör det inte! Det här är ett gäng mördare! Dom förhandlare ni ska skicka till talibanerna heter mister Tomahawk och fröken F16. Jag KRÄKS om FN pratar med svinen som tar gisslan. Dom tar gisslan, mördar, använder våld som politisk metod... ge mig en enda anledning till att vi ska prata med sådana människor!

Zlatan

Jag lyssnar på Mona Sahlins Sommar i P1 just nu. Hon berättar om att hon hört en liten tjej som spelat fotboll och sagt att hon inte ville bli som Zlatan utan som Martha. Min kommentar är: usch! Varför ska inte en liten flicka vilja bli som en Zlatan? Varför väljer hon att vilja bli som Martha istället?

Kvinnovåld

Jag läser en notis i Aftonbladet om en kvinna i Älvsbyn som är misstänkt för grov misshandel av en man.

Misshandeln ägde rum i fredags då kvinnan tog tag i mannens pung och slet sönder den i ilska. Mannen fördes till sjukhus och fick sy 24 stygn.


I övrigt är uppgifterna kring händelsen knapphändiga. Det är oklart varför misshandeln inträffade och vilken relation de båda har till varandra.


Notera att dom skriver det är oklart varför misshandeln inträffade.

Aftonbladet kan tyvärr inte uppge något motiv för misshandeln. För ett motiv måste det ju ha funnits, eller hur? En kvinna kan ju inte misshandla en man bara så där ändå. Något måste han ju gjort verkar Aftonbladet förutsätta.

Tror ni att Aftonbladet skulle kunna skriva samma sak om en man som misshandlar en kvinna? Mannen misshandlade kvinnan, men det är oklart varför han gjorde det. Nej, nej, nej. I ett sådant fall behöver man inget motiv, ja, det är nästan tabu att ens försöka leta efter ett motiv eftersom det kan uppfattas som att man försöker skuldbelägga kvinnan (att hon gjort något fel som gjort att han misshandlat henne). När en man slår en kvinna så behövs inget motiv, utan han gjorde det väl för att han är man och hon är kvinna... Det vet man väl hur karlar är?

-----

Dagens andra "Aftonbladare" där jag förundrats var en artikel med rubriken Här hittas prinsen naken och fastbunden i sin bil. Det är någon prins från något annat land som blivit rånad i USA. I ingressen skriver Aftonbladet så här: Han hävdar att han blev rånad av tre kvinnor som ville ta en bild på honom.
  Och bilder blev det.

Jajjemän. Bilder blev det. Aftonbladet publicerar en bild på prinsen sittandes naken i bilen fastbunden till ratten. Tror ni att man hade valt att publicera en bild på en naken kvinna som sitter fastbunden vid ratten efter att hon blivit rånad under pistolhot? Okej, nu var det här en prins så det finns väl ett allmänintresse, men låt säga att det hade varit en prinsessa: tror ni att dom publicerat en bild på henne? Och hade dom haft en lika putslustig ton i artikeln om en kvinna rånats under pistolhot som nu när en man rånats av tre kvinnor?

Min tes är att våld mot män inte ses som lika allvarligt som våld mot kvinnor. Och våld utfört av kvinnor ses inte som lika allvarligt som våld utfört av män. Om det då är en kvinna som utsatt en man för våld så ses det som snudd på komiskt, och därför kan Aftonbladet skriva om det här som en lustig grej och också publicera en bild som i andra fall skulle vara otänkbar att trycka.

Pridefestival? Nej tack...

Nu har Pride-festivalen dragit igång i Stockholm. Som jag berättat tidigare så gillar jag inte principen med en Pride-festival. Jag tycker det markerar och betonar att icke-heterosexuella är annorlunda och avvikande. Jag förstår att tanken är att man ska vara stolt för att man är annorlunda, men jag vill inte att icke-heterosexuella ska ses som annorlunda. Man ska inte vara stolt för att man inte är heterosexuell. Det ska över huvud taget inte ligga någon värdering i olika sexuella läggningar.
 
Att ha en Pride-festival för HBT-människor är lika knäppt som att ha t.ex. en kvinnofestival eller en negerfestival.