Integrera romerna.nu

Under dom senaste dagarna har det varit debatt i bloggvärlden om romernas situation i Italien.

Jag är helt övertygad om att romer blir diskriminerade i Italien precis som i Sverige och förmodligen alla andra länder där det bor romer. I Italien, precis som i Sverige, har romer ett rykte om sig att begå brott, t.ex. stjäla.

För att minska diskrimineringen av romer vill vissa använda metoden "det är bara fördomar", dvs. dom tycker att man ska hävda att det bara är en fördom att romer är överrepresenterade när det gäller t.ex. stölder. Men tänk om det inte är en fördom? Tänk om romer faktiskt ÄR överrepresenterade när det gäller viss brottslighet? Då funkar ju inte metoden att hävda att det bara är fördomar.

Det första jag tycker man ska tänka på är att man alltid ska komma ihåg att människor alltid är individer. Även om romer som grupp är överrepresenterade när det gäller viss brottslighet så innebär inte det att alla romer begår den typen av brott. Det ska man alltid tänka på.

Men den stora orsaken att vi har den situation vi har för romer tror jag är mångkulturen, dvs. att romer lever i ett parallellsamhälle och har sin egna kultur med sina egna oskrivna lagar och sina egna uppfattningar om vad som är okej och inte är okej. Alla kulturer har ju sina oskrivna lagar och även om romer naturligtvis vet vad dom skrivna lagarna säger så blir det ju problem om man har andra oskrivna lagar. Exempel: i Sverige så är det olagligt både att inte betala tv-licens och att köra rattfull, men det är mer tabu att köra rattfull så därför undviker vi mer att köra rattfull än att undlåta att betala tv-licens. I andra kulturer finns andra värderingar och i vissa kulturer ser man t.ex. inte rattfylla som särskilt allvarligt och naturligtvis är det så att om man lever i en kultur där rattfylla är accepterat så är sannolikheten mycket större att du kör rattfull. I en mångkultur där vi har olika värderingar kommer olika kulturer att vara överrepresenterade i vissa typer av brottslighet, och därför menar jag att mångkulturella samhällen fungerar dåligt.

När det gäller romerna så lever dom i en annan kultur och har andra värderingar och kommer därför att vara överrepresenterade när det gäller viss brottslighet. Det här ska inte förväxlas med omoral eller någon slag sämre värderingar, utan bara annan moral och andra värderingar. Romer har garanterat oskrivna lagar som påbjuder ett beteende som etniska svenskar saknar och säkerligen tycker romer att etniska svenskar betér sig konstigt eller fel i många situationer och garanterat är etniska svenskar överrepresenterade på "felsidan" på många punkter i den romska oskrivna lagboken.

Hur ska man göra för att lösa situationen? Jag har läst att 2/3 av etniska italienare vill kasta ut romerna ur Italien. Jag tycker man ska göra precis tvärtom. Man ska inte köra ut romerna ur samhället utan köra in dom i samhället, för att uttrycka det klatschigt. Vi ska INTE sträva efter mångkultur eftersom det bara upprätthåller romernas isolering och utanförskap utan det är istället integration som gäller. Hur det ska gå till är nästa fråga, men det handlar mycket om att ändra inställning. Vårt samhälle måste ändra sitt ideal FRÅN mångkultur TILL integration. Likaså måste romerna ändra sitt ideal FRÅN isolering TILL integration. För romerna har ända sedan dom uppstod som folkgrupp, vad jag förstår skedde det för ungefär 1000 år sedan i Indien, haft som ideal att isolera sig och leva traditionellt efter sina egna regler. Det FUNKAR inte. Med den här taktiken som finns idag kommer romerna alltid att vara utanför, det kommer alltid att finnas fördomar som egentligen inte är fördomar, det kommer att förekomma diskriminering och utanförskap. Jag beklagar, men jag ser inga andra alternativ än integration om vi nu inte är nöjda med dagens situation.

Att integreras i en ny kultur är inte lätt. Det innebär att man måste överge de värderingar som man lärt sig sedan barnsben. Jag tror till och med att det i stort sett är omöjligt att integreras/integrera sig i en annan kultur. Det tar minst en generation, troligen längre tid, att lyckas med integration. Det går om man vill men det kräver mycket arbete. Vill man inte så går det dock inte alls.

Jag busar med Expo...

Jag busade nyss lite med Expo. Det är alltså dom som skrivit ihop en lista på islamkritiska bloggar som dom stämplat som islamofobiska. Min blogg fanns inte med på den listan. Skickade nyss det här mailet till Expo:

"Hej!


Jag har ju sett att ni stämplat vissa bloggar som islamofobiska och gjort någon slags lista på dom. Jag är lite besviken på att min blogg inte fanns med på er lista. Jag undrar nu om ni har något tips på vad jag ska skriva på min blogg för att hamna på er lista. Vad krävs? Kom gärna med några tips på islamofobiska uttalanden så kan jag skriva dom på min blogg och så kan jag hamna på er lista. Både ni och jag tjänar på det så det är en win-win-situation.


MVH


Vit, medelålders man


vitmedelaldersman@hotmail.com


Bloggadress:


http://vitmedelaldersman.blogg.se"


Hoppas Expo har en gnutta humor. Svarar dom på mitt mail och ger mig tillåtelse att publicera det här så kommer det att publiceras här.


Pat Condell säger viktiga saker

Är ni intresserade av dom frågor jag skriver om här så har ni säkerligen sett videoklipp av och med Pat Condell (brittisk... ja, vad ska man kalla honom... jag tror han kallar sig själv för komiker). Har ni inte gjort det så beordrar jag er att omedelbums ta en titt på vad han har att säga:

http://www.youtube.com/user/patcondell


Det han säger är viktigt.

Yvonne Ruwaida har rätt

Pride-festivalen pågår som bäst i Stockholm. Tyvärr så blev två män överfallna och rånade häromnatten och en av dom blev knivhuggen (vad jag förstår blev han inte allvarligt skadad fysiskt). Dessa män hade tydligen kyssts offentligt och överfallet räknas av polisen som ett hatbrott.

Så här kommenterar Yvonne Ruwaida (mp) överfallet:

"- De här attackerna är inte bara från enstaka individer som blivit knäppa utan de kommer från en miljö där hets och hat mot homosexuella är vanligt, menar hon."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2986239.ab


Jag tror Yvonne tänkte att gärningsmännen är ytterst korthåriga etniskt svenska ungdomar som hatar invandrare och homosexuella. Polisens signalement på gärningsmännen talar dock ett annat språk. Där sägs det vara gärningsmän av utländsk härkomst och överfallet föregicks av att gärningsmännen skrek "alla svenskar är bögar". Blogguppgifter pratar om att gärningsmännen tros ha arabiskt ursprung.

Yvonne Ruwaida har inte desto mindre rätt i sin analys. Är man uppväxt i ett land eller i en kultur (eller har föräldrar som är uppväxta där) som fördömer homosexualitet som något helt oacceptabelt, ja, rentav något som kan leda till dödsstraff för män, så är det klart som f-n att ens bakgrund påverkar ens syn på homosexuella. Man ändrar inte sina värderingar så lätt och man ändrar dom inte bara för att man kommer till Sverige.
 
Människors värderingar påverkas starkt av kultur. Det verkar som att kulturens uppgift är att vara normerande. Nu när målet för svenska samhället uttalat är att det skall vara mångkulturellt så ska ju ingen bli förvånad över att vi inte har samma grundläggande värderingar. Det är ju meningen att vi inte ska ha samma grundläggande värderingar, för "det berikar".

Enligt mig är samhällen där människor har olika grundläggande värderingar är inga riktiga samhällen.

Prideparaden går åt fel håll

Idag startar Europride i Stockholm. Som ni vet så är jag ingen stor fan av Pride-festivalen.

Jag tycker Pride är helt fel sätt att minska diskrimineringen av sexuella minoriteter. Vansinnigt fel. Jag vill ha ett samhälle där människors sexuella läggning är irrelevant och självklar på samma gång. Pride är ett led i att etikettera människor utifrån sexuell läggning, påpeka sexuell läggning och särskilja människor utifrån sexuell läggning. Visserligen är målet att på något sätt "upphöja" andra sexualiteter till heterosexualitetens statusnivå, men hela upplägget är bara så fel, fel, fel.

Ett exempel: skulle folk med glasögon vilja få slut på att folk retade dom för att dom har glasögon så vore det inte bra om dom en gång per år ordnade Glasögonormsfestivalen och paraderade genom stan med flaggor. Kanske, kanske så skulle dom då höja glasögonpryddas status och på något sådant sätt få slut på mobbningen, men det skulle också signalera olikhet, det skulle vara särskiljande och bara betona att dom med glasögon inte är som andra... visserligen skulle dom vara lika mycket värda och sådant som alla andra... men inte som andra. Den person som har glasögon och tittar sig i spegeln på morgonen skulle tänka "jag är lika mycket värd som alla andra trots att jag har glasögon". I min idealvärld så tänker ingen ens på det här med glasögon och varför skulle någon vara annorlunda på grund av glasögon? Personen med glasögon som ser sig själv i spegeln tänker inte ens på att han eller hon har glasögon. Ingen annan gör det heller.

Jag skulle därför inte vilja gå med i något "proud to be a glasögonorm-tåg" och jag tycker inte sexuella minoriteter ska hålla på med Pride-parader heller. Paraden går åt fel håll.

KD tramsar om SD

Igår "kritiserade" KDledaren Göran Hägglund Sverigedemokraterna i sitt tal i Almedalen. Jag väljer att sätta kritiserade inom citationstecken eftersom jag inte tycker det handlade om någon seriös kritik. Det var bara en soppa av anklagelser om nazism, rasism, förfärlig människosyn, "inte ställer upp på principen om alla människors lika värde" osv.

Sverigedemokraterna saknar en sak, och det är seriös kritik. Jag vet inte vad det beror på att SD inte lyckas få fram annat än tramskritik. Det känns som att det inte är någon idé för SD att bemöta den kritik dom får eftersom ingen ändå verkar lyssna på vad SD säger. Mitt tips idag är att SD inte bör gå i svaromål på KDs tokiga anklagelser utan att bara köra vidare. Haha, kanske skulle dom kunna anklaga KD för att vilja totalförbjuda abort, vilja bränna häxor och hädare, hävda att Jorden är platt och i universums centrum... fast jag tror nog inte KD fattar ironin i den typen av påståenden.