Byter blogg! Ny bloggadress är http://vitmedelaldersmansnyablogg.wordpress.com/

Nu har jag bytt bloggadress! Blogg.se har varit så himla segt den senaste tiden. Det har tagit veckor innan inlägg publicerats från att jag klickat på "publicera" och så har dom tagit bort kommentarsfunktionen på inläggen. Me not like. Jag har frågat dom om det är något fel och nej, det kan vara så här att det tar lång tid innan inläggen kommer in och jag ska reloada sidan men... nej, det funkar ju inte. Så här kan jag inte ha det. Jag vet ju inte när eller om det här inlägget kommer in men nu kör jag på en ny blogg och den heter:


http://vitmedelaldersmansnyablogg.wordpress.com/


Vitmedelaldersmansnyablogg! Ligger på Wordpress. Tror den bloggtjänsten fungerar bättre än blogg.se. Kan i alla fall inte fungera sämre, haha. Nä, men skämt åsido. Jag önskar blogg.se all lycka till. Dom kanske har grymma serverproblem just nu och löser det här i framtiden. Hoppas! Men jag har inte riktigt tålamod nog att stanna kvar och vänta på att dom löser sina problem. Got to blog on!

SD delar inte (M)s och (S)s människosyn

Idag har det berättats i media om att moderaterna och socialdemokraterna lokalt i Stockholm tänker bilda en koalition om Sverigedemokraterna kommer in i Stockholms kommunfullmäktige efter valet. Dom säger att det är för att dom inte delar SDs människosyn.

Jag tror inte SD delar moderaternas eller socialdemokraternas människosyn. SD tycker att det är viktigt i en demokrati att inte utesluta människor ur det offentliga samtalet bara för att dom "har en annan människosyn". Man måste kunna tala även med människor som inte delar ens egna människosyn.

Så nu vet vi hur toleranta S och M är. Delar man inte deras människosyn så är man rökt. Så är du hindu, jude, muslim eller kommer från en helt annan kultur så tänker S och M göra sitt bästa för att du aldrig ska kunna få något som helst demokratiskt inflytande och dom tänker göra allt dom kan för att din röst i valet inte ska bli värd något. Som sagt, S och M har helt annan människosyn än vad SD har.

Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand, språkrör för Miljöpartiet, får höga siffror i opinionsundersökningar när det gäller förtroendet för politiker. Hon anses av många vara en av dom som drar upp Miljöpartiet i opinionsundersökningarna.

Jag förstår faktiskt det här. Av dom politiker utanför mitt favvoparti (som är Sverigedemokraterna) som jag känner störst förtroende för så är det Maria Wetterstrand. Och då måste jag påpeka och understryka att jag INTE är särskilt miljöpartistisk politiskt sett. Om vi säger så här: Maria är nog lite vindkraftstjej och jag lite kärnkraftskille. Vi bryr oss om miljön men på olika sätt. Jag tycker att vi måste rädda miljön genom teknisk utveckling och hitta på smartare sätt att producera mer energi. Själva konsumtionen av energi ger oss möjligheter att nå ekonomisk utveckling som då kan göra att vi kan utveckla mer miljövänliga sätt att producera mer energi. Minskad konsumtion av energi är INTE en lösning utan snarast ett hinder.

Jag tror inte Maria Wetterstrand skulle hålla med om den analysen och den lösningen. Jag tror att det skulle handla mer om "energieffektivisering" (dvs minska konsumtionen) och att övergå från kärnkraft till typ vindkraft (i mina ögon är det lika med att övergå från något effektivt till något mindre effektivt. Det är så tvärtemot vad jag tycker. Jag ser det som en grundläggande mänsklig egenskap att vilja ha mer av allt och utvecklas. Just det ser andra som ett hot och som måste tyglas... Snacka om att vi ser olika på saker och ting!).

Maria Wetterstrand tycker jag ändå verkar vara en sjysst politiker och människa. Jag skulle definitivt öppna dörren om hon ringde på och bjuda in henne för att sitta ner och prata. Vi skulle säkert tycka olika om massor av saker men jag inbillar mig att vi skulle ha en ömsesidig respekt för varandra och för våra åsikter.

Och sedan har jag hört att hon spelar World of Warcraft... bara en sån sak... ;)