Den som sa det han var det

Idag briserade en bomb i jämställdhetssverige. En fd högt uppsatt polischef och jämställdhetsexpert har gripits misstänkt för en rad våldtäkter och förberedelser till våldtäkt mot barn.

När man googlar på honom nu så verkar sidorna där han intervjuas eller berättar om jämställdhet raderas en efter en... Men google cachar som ni vet. En cachad sida (som för bara ett par timmar sedan låg uppe) var den här:
http://74.125.77.132/search?q=cache:http://www.ntgequality.se/admin/files/20070105145353.pdf

(vet inte hur länge den länken fungerar)

Där pratas om en konferens där den här nu misstänkte personen höll en föreläsning som heter Vem i hela världen kan "man" lita på?

Om inte den titeln är passande för det som hänt i dag så säg.

Från föreläsningen berättas det att han pratat om att empati är viktigt. Han citeras: "Vi är alla medansvariga till att upprätthålla könsmaktsordningen – även du. Män borde sätta sig in i kvinnors situation. Skulle män i allmänhet göra det, skulle vi inte behöva något jämställdhetsarbete".

Ojämställdhet beror alltså på mäns bristande empati, tror han. Men det tragikomiska i sammanhanget är ju att han säger att vi alla är medansvariga till att upprätthålla könsmaktsordningen. Han måste ju mena alla män eftersom det är dom som inte har empati (enligt honom). När han sa att alla män var skyldiga så trodde jag inte han menade BOKSTAVLIGT utan mer på det där strukturella planet som feminister brukar säga att män är skyldiga. Och när då vissa män knorrar och säger att dom inte är skyldiga så heter det ju att enskilda män inte ska känna sig utpekade. Men den här jämställdhetsexperten kanske menade bokstavligt att alla män är skyldiga - och då ska vi ju inte bli förvånade om han har begått en rad våldtäkter - han har ju till och med erkänt i förhand att han är skyldig.

Det här är ju en tragisk händelse på många sätt men jag kan ändå inte låta bli att känna en viss skadeglädje när en feminist ramlar av sin höga häst.


Och OBS! Jag vill påpeka att han inte är dömd utan i nuläget bara misstänkt.

Kvinnogym öppnar i Gävle

Det ska öppnas ett gym i Gävle där bara kvinnor får komma in.

Artikel i Gefle Dagblad.

Anledningen till att man inte släpper in män är:


- Många tjejer, även jag, tycker att det kan vara jobbigt att gå på vanliga gym. Vissa sminkar upp sig och känner en slags press när det motsatta könet finns i lokalen. Här ska det inte spela någon roll om du tar i så att svetten rinner och du blir högröd i ansiktet. Sen finns en stor kundkrets bland invandrarkvinnor som inte vill träna bland män, säger hon.

 

Det här tycker jag är fruktansvärt. Anledningen är inte främst den könsdiskriminering av män som gymmet tänker ägna sig åt utan det läskiga synsätt som dom här reglerna är ett uttryck för. Reglerna säger att män och kvinnor är olika och inte kan umgås som människor utan vi måste hålla på könsindelningen. Istället för att säga att det är ett problem att vissa kvinnor inte vill umgås med män i den här typen av situationer så bejakar man uppdelningssystemet.

 

Systemet är oerhört vanligt utomlands. I tex Iran är bussar indelade så att kvinnor sitter i en del av bussen och män i en annan. I Saudiarabien har den svenska hamburgerkedjan Max två olika ingångar för män och kvinnor för att dom inte ska råka nudda varandra när dom går in och ut. Detta var bara två konkreta exempel, men som jag upplever att vi får fler och fler av här i Sverige. Den liberalisering vi såg under andra delen av 1900-talet på det här området där det blev vanligt att män och kvinnor kunde umgås med varandra utan att det sexualiserades har vänt och går nu åt rakt motsatt håll.

 

Det handlar i grund och botten om en ojämlik sexualsyn. Män anses som förövare och kvinnor som offer som ska skyddas från okända mäns lustar, och i den mån kvinnor själva känner lust för okända män så anses det som något ytterst olämpligt. Kvinnor måste skyddas från både andras och sin egen sexuella lust.

 

Jag tycker att det är konstigt att i den mån den här förändrade trenden uppmärksammas och att vi nu går mot ett könssegregerat sexualmoraliskt icke-jämställt samhälle så brukar det kallas för trivialt (exempelvis kallade Aftonbladets Jan Helin trenden att simundervisning i skolorna könsuppdelas för en trivialitet när han pratade på Publicistklubben 100118 (han pratade om SDs artikel i Aftonbladet i höstas där dom tog upp en rad exempel på hur det blir vanligare med könssegregering)) eller så ses det här rent allmänt som ett sätt att ÖKA jämställdheten! Ja, ÖKA, ni läste rätt. Som att vi nu ökar kvinnors rörelsefrihet för att dom har kvinnogym att gå på. Och om det här gymmet kommer att anmälas till Diskrimineringsombudsmannen för könsdiskriminering (mot män) så kommer DO säkert att gå på linjen att det här ökar jämställdheten. Den här typen av regler där det ena könet inte får komma in är generellt förbjudna men man får göra undantag om könsdiskrimineringen är ett sätt att öka jämställdheten. Så, gott folk, när man inför gym där inte män får komma in för att kvinnor och män inte ska träna tillsammans så kommer det anses vara ett sätt att öka jämställdheten medan jag tycker det är ett uttryck för att jämställdheten minskar.


Slutkvoterat på högskolan

En stor och glädjande nyhet idag är att regeringen tänker avskaffa regeln om att högskolor och universitet ska använda positiv särbehandling utifrån kön vid antagning. Regeln om att vid lika meriter ska underrepresenterat kön gå före har ju fått på nöten i domstol eftersom den strider mot förbudet att könsdiskriminera inom högskolevärlden men det är inte det som är huvudmotivet att regeringen nu har fått kalla fötter. Motiveringen till att man drar tillbaka regeln är att det ju nästan bara är kvinnor som drabbas när dom kvoteras bort eftersom fler kvinnor än män har höga betyg. Jag tycker motiveringen känns sisådär, eftersom det låter som att det är just för att kvinnor drabbas och inte gynnas som man ändrar reglerna. Jag får för mig att om det varit så att det mestadels varit kvinnor som kvoterats in på utbildningar så hade allt varit frid och fröjd.

Som ni vet är jag emot kvotering så det här var verkligen glädjande!


Länk:

Högskoleminister Tobias Krantz artikel i DN.

Citat från Krantz artikel:

"Utbildningssystemet ska öppna dörrar - inte slå igen dem i ansiktet på studiemotiverade unga kvinnor."