Racist is who racist says

Om jag förstår diverse bloggar och tidningsuppgifter rätt så har det varit en hätsk debatt i Blekinges landstingsfullmäktige idag. Sverigedemokraterna motsatte sig ett förslag om att landstinget skulle beakta etniskt ursprung vid anställningar för att på så sätt få etnisk mångfald och att anställda i landstinget på så sätt skulle avspegla befolkningen proportionerligt.

Sverigedemokraternas krav på att man inte ska ta hänsyn till etnisk bakgrund vid anställningar tycks ha retat upp andra å det grövsta.

Jag vill ha ett samhälle där man aldrig tar hänsyn till en människas etniska bakgrund, kön, hudfärg eller något sådant. Det är du som individ som ska bedömas. Dina kunskaper, dina färdigheter och dina egenskaper (och i egenskaper ingår så klart inte sådant som etnisk bakgrund, kön eller hudfärg) är dom grunder för hur du ska bedömas.

Idag, i Sverige, år 2007, så finns det vissa, ja, inte bara vissa, utan väldigt många, som tycker att ditt etniska ursprung ska spela roll när du söker ett jobb. Vi ska ha någon slags kvotering. Om 20% av befolkningen har invandrarbakgrund så ska personalen också ha det. Om du är en läkare från Indien så får du representera invandrare, istället för att representera en som är j-ligt duktig på kirurgi. Jag undrar föresten om det räcker med vilken invandrarbakgrund som helst, eller om somalier kan representera irakier? Det här att man ska representera andra med samma etniska bakgrund är i mina öron fruktansvärt.

Hur skulle det låta om man är läkare från Irak och söker en anställning på ett sjukhus i Sverige och dom säger "du, vi har redan en läkare från Irak, så vår Irak-kvot är full"? Tyvärr tror jag folk skulle tycka det var helt ok, för vi vill ju ha etnisk mångfald, och då blir det ju la lite grötigt om det blir för många irakier på ett och samma ställe.

Det vansinniga i hela den här debatten är att dom som kämpar EMOT att etniskt ursprung ska spela roll i bedömningen av människor, dvs. Sverigedemokraterna, är dom som blir beskyllda för saker som rasism.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback