Inga palestinier i Sverige

Igår såg jag på tv att Palestina nu gör ansträngningar för att få vara med i Eurovisionsschlagerfestivalen. Dom enda detaljer som kan sätta käppar i hjulet för planerna är att Palestina inte är något land och inte ligger i Europa.

En palestinsk kvinna uttalade sig extremt politiskt inkorrekt i programmet. Hon sa att medlemskap i Euro-schlagern skulle vara väldigt viktigt för alla i det palestinska folket, oavsett vilket land dom bor i.

Vadå oavsett var man bor? I Sverige så bor det i alla fall inga palestinier. Alla som bor i Sverige är svenskar. Punkt. Sverige är det enda land i världen som bara har en enda folkgrupp (svenskar), alternativt det enda landet i världen utan folkgrupp.

Palestinier är dom som finns i Palestina (eller dom palestinska områdena). Man blir palestinier när man sätter sin fot där och man slutar vara palestinier när man lämnar området. Svensk blir man när man sätter sin fot på svensk mark och svensk slutar man vara när man lämnar svenskt territorium. Så är det ju. Tänker man inte så så är man rasist, nazist, etnocentrist, antidemokrat och kanske rentav Sverigedemokrat.

(detta inlägg ska läsas med en nypa salt)

-----

En update skriven sent på kvällen:

Såg Kobra i SVT. En amerikansk författare hade flyttat till Tokyo och han sa att när man gick på stan där så kunde man gå i flera dagar och bara möta japaner. Han var helt fascinerad av detta. Han kanske borde komma till Sverige, för här är alla svenskar. Han kan gå på stan i svenska städer i evigheter och bara möta svenskar för här är alla svenskar. Varenda en han möter är svensk eftersom man blir svensk när man är här. Det är INTE ett etnocentristiskt sätt att se det så här.

(plocka fram saltkaret igen)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback