Kommunal vill låta nästan alla barn spela fotboll

Nu i maj är det dags för Kommunals årliga fotbollsturnering för barn, Cup Kommunal. För att pojkar och flickor ska ha samma förutsättningar att spela fotboll så får pojkar inte vara med. Att låta bara tjejer få vara med är alltså ett sätt för att pojkar och flickor ska få spela på lika villkor.

Det känns också viktigt att särskilt stödja flickornas fotbollsspelande. De ska ha samma förutsättningar som killarna, säger Kommunals ordförande Ylva Thörn.

En kommunalare som har en pojkunge som vill vara med i cupen får alltså inte låta sonen vara med för att han har fel kön så att pojkar och flickor ska få samma villkor. Har kommunalaren en dotter går det däremot utmärkt att låta henne vara med. Rättvist ska det vara.

Jag har inget emot tjejfotbollsturneringar, men jag är lite skeptisk till att facket ska bekosta enkönade evenemang. Och när det uttalade målet för att utestänga ett kön är att ge könen lika villkor är det väldigt konstigt.

Fotnot: jag var in och kollade på Svenska Fotbollsförbundets webbsida, och bland medlemmarna i åldern 12-14 år så är andelen flickor 37%. Förmodligen tycker Kommunal att siffran är helt oacceptabel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback