Yvonne Ruwaida har rätt

Pride-festivalen pågår som bäst i Stockholm. Tyvärr så blev två män överfallna och rånade häromnatten och en av dom blev knivhuggen (vad jag förstår blev han inte allvarligt skadad fysiskt). Dessa män hade tydligen kyssts offentligt och överfallet räknas av polisen som ett hatbrott.

Så här kommenterar Yvonne Ruwaida (mp) överfallet:

"- De här attackerna är inte bara från enstaka individer som blivit knäppa utan de kommer från en miljö där hets och hat mot homosexuella är vanligt, menar hon."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2986239.ab


Jag tror Yvonne tänkte att gärningsmännen är ytterst korthåriga etniskt svenska ungdomar som hatar invandrare och homosexuella. Polisens signalement på gärningsmännen talar dock ett annat språk. Där sägs det vara gärningsmän av utländsk härkomst och överfallet föregicks av att gärningsmännen skrek "alla svenskar är bögar". Blogguppgifter pratar om att gärningsmännen tros ha arabiskt ursprung.

Yvonne Ruwaida har inte desto mindre rätt i sin analys. Är man uppväxt i ett land eller i en kultur (eller har föräldrar som är uppväxta där) som fördömer homosexualitet som något helt oacceptabelt, ja, rentav något som kan leda till dödsstraff för män, så är det klart som f-n att ens bakgrund påverkar ens syn på homosexuella. Man ändrar inte sina värderingar så lätt och man ändrar dom inte bara för att man kommer till Sverige.
 
Människors värderingar påverkas starkt av kultur. Det verkar som att kulturens uppgift är att vara normerande. Nu när målet för svenska samhället uttalat är att det skall vara mångkulturellt så ska ju ingen bli förvånad över att vi inte har samma grundläggande värderingar. Det är ju meningen att vi inte ska ha samma grundläggande värderingar, för "det berikar".

Enligt mig är samhällen där människor har olika grundläggande värderingar är inga riktiga samhällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback