Sverige får tydligen inte utvisa irakier till Irak

Det här med vad som är mänskliga rättigheter verkar vara en tolkningsfråga. Igår sa Iraks migrationsminister att Sverige inte får utvisa irakier som fått avslag på sin asylansökan för Irak tänker inte ta emot dom. Sverige bryter mot dom mänskliga rättigheterna om man utvisar dom, säger han. Jaha. Om  irakiska medborgare inte får vara i Sverige och dom inte får vara i Irak så bryter Sverige mot dom mänskliga rättigheterna... Märkligt. Varför är det inte Irak som bryter mot dom mänskliga rättigheterna? Varför är det Sverige som är skurken i den här frågan?

Kommentarer
Postat av: Anna

hahaha, vilken rolig blogg, fatta att det är många som tror att den är på riktigt, men det är väl självklart att ingen sexist och rasistgubbe självmant skulle kalla sig "vit medelåders man", haha

2009-08-28 @ 01:19:51
Postat av: vmm

Anna: ja, många har inte uppfattat ironin i bloggens titel. Etiketten "vit, medelålders man" är ju något som sätts på folk som om de vore Jordens avskum och roten till allt ont. Konstigt nog sätts den etiketten ofta av människor som inte tycker att man ska etikettera människor utifrån saker som hudfärg och kön.Så rubriken ska vara en ironisk tankeväckare men alla verkar inte uppfatta detta. Synd, men också på sitt sätt tankeväckande att ironin inte uppfattas.

2009-08-28 @ 17:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback