För mycket, NASA!

Imorgon är det 40-årsjubileum av den första månlandningen. Jag har nyss hört på Rapport att NASA la ner 800 tusen miljarder kronor på månlandningen. Åtta hundra tusen miljarder! Det är ju sjukt mycket pengar! Jag älskar att rymden utforskas men någon måtta får det vara. 800 hundra tusen miljarder är tamejfan för mycket!

Kommentarer
Postat av: vmm

Jag misstänker nu att Rapport kan ha blandat ihop det engelska billion med svenska biljon. På engelska betyder billion miljard, men på svenska betyder biljon just biljon, alltså tusen miljarder.800 tusen miljarder låter så extremt mycket så jag tror knappast det kan stämma (NASAs budget är ca 140 miljarder per år - så under en tioårsperiod (som är ungefär så lång tid som månprogrammet höll på) så får NASA 1400 miljarder. Då fattas bara 798 600 miljarder kronor för att komma upp i 800 tusen miljarder. Även om NASA förmodligen fick mer pengar under 1960-talet än idag så låter det så orealistiskt.

2009-07-21 @ 04:23:09
Postat av: seww

Glöm inte att de var tvungna att slå kommunister! Då är det värt alla pengar i världen!

2009-07-23 @ 12:43:45
Postat av: vmm

Jag har ett minne av när jag som liten (sisådär i 12-årsåldern) hörde på Rapport om att nu skulle det byggas passagerarflygplan som skulle flyga 25 gånger ljushastigheten. Jag blev helt spattig! Redan som liten var jag väldigt intresserad av naturvetenskap och science fiction och 25 gånger ljushastigheten... det var SCIENCE FICTION!!Nu i efterhand så förstår jag att dom nog menade 25 gånger ljudhastigheten. Det har inte blivit så mycket av dessa 25gånger-ljudhastigheten-flygningarna heller men sådana skulle ju inte ställa all vetenskap på ända. 25 gånger ljushastigheten däremot skulle ändra allt vi vet (det skulle göra resor överallt i hela universum möjligt, så klart, men också göra tidsresor möjliga).Känslan jag får är att Rapport inte bryr sig så mycket. Dom tänker typ "25 gånger ljus- eller ljudhastigheten... vem bryr sig? Miljard eller biljon... vem bryr sig? Det är snabbt och mycket så folk fattar ändå inte och det spelar ingen roll.". Men det är så himla viktigt! Skillnaden är enorm! Vissa fattar och bryr sig!PS Jag mailade Rapport för ungefär en vecka sedan och frågade om det här med biljon och miljard och om det kunde vara så att dom förväxlade dom. Dom har inte svarat på mitt mail. DS

2009-07-28 @ 14:15:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback