Mord på alla utom på män ska nu utredas

Regeringen har föreslagit att det ska tillsättas en slags haverikommission när kvinnor mördas av någon man. Nu kommer Socialstyrelsen ta itu med saken:


http://www.socialstyrelsen.se/Aktuellt/Nyheter/FirstPage/2009/Q1/Nyhet090306.htm


Detta är ju vidrigt. Alltså inte att man tillsätter en utredning för att titta på vilka insatser som gått snett och hur samhället kunnat förhindra mordet, utan att nu gäller detta alltså barn, kvinnor och. Nä, inga fler. Man kunde ju ha sagt att alla mord som sker i nära relationer ska utredas men icke. För att synliggöra det här hade det varit bättre om regeringen sagt "alla mord, utom mord på män, som sker i nära relationer ska utredas".

En anledning till att dom betér sig på det här uppenbart omänskliga sättet kan vara att det är samhällets skyddsåtgärder som ska utvärderas, och de skyddsåtgärder som samhället har för att stoppa våld i nära relationer är inriktade på att stoppa våld mot just kvinnor (och barn). Men jag vet inte om det blir mindre omänskligt för det...

Ja, så här läskigt är det i ett ojämställt samhälle. Och det som gör det hela så absurdt är ju att regeringen och Socialstyrelsen kommer att säga att det dom nu gjort har dom gjort för att öka jämställdheten. Öka jämställdheten. Smaka på den, gott folk.



Fotnot: varje år mördas i genomsnitt 4,4 män av en kvinna som han har eller har haft en nära relation till (att jämföra med 16,8 kvinnor som mördas). Källa: BRÅ

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback