Girl power

För några månader sedan så var jag till kommunens affärsrådgivare som hjälper till med rådgivning för hur man startar eget företag. Dom skulle höra av sig när det drar igång någon utbildning (kalla det gärna serie av informationsmöten). Igår fick jag min andra inbjudan, men den här var precis som den första riktad till kvinnor som vill starta eget företag. När ska det dra igång någonting som jag får vara med på? Men, den som väntar på något gott... Det gäller att vara positiv.
Ämnesflykt. Såg ni melodifestivalen igår? Shirley Clamp var en av dom som kommenterade programmet. När Irland skickat två kvinnor i år så tyckte Clamp att det var mycket roligt att dom skickat just två kvinnor. "Girl power!", ropade hon. Undrar hur det hade uppfattats om den manlige kommentatorn sagt att han tyckt det var väldigt roligt att något land skickat män, och ropat "Male power!"?

Kvinnliga chefer bättre på kompetens är rubriken på en av SRs nyheter idag.

"Börsbolag får ofta styrelser med jämnare könsfördelning om kvinnor ingår i valberedningen visar en studie."


I radioinslaget nämns att om valberedningarna består av en tredjedel kvinnor så är i genomsnitt 30% av styrelsen kvinnor, och där valberedningarna består av enbart män eller nästan bara män är könsfördelningen i genomsnitt 18% kvinnor.


Det tolkas som att kvinnor väljer mer jämställt och är bättre att se till kompetens istället för kön. Hm... skulle man inte kunna tolka siffrorna lika gärna som att kvinnor ser mer till kön än vad män gör? Om enbart män väljer 18% kvinnor och om det är 30% kvinnor så väljs 30% kvinnor så tycker jag man mycket väl kan tolka det som att kvinnor är mer könsfixerade i sina val.


"- Kvinnliga chefer är generellt bättre på att se kompetens hos både män och kvinnor, säger professor Anna Wahl på Kungliga Tekniska Högskolan till DN."

Ja, ja. Vi vet att kvinnor är bättre. Undrar om hon tycker att det är något kvinnor är sämre på? Har ni någon gång hört någon påstå att män är bättre på någonting? Eller är kvinnorna Det Första Könet - Övermänniskan?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback