Tiger och sexköpslagen

Tiger Woods har idag haft en presskonferens med journalister där han berättar om att han går i terapi för det här med otrohetsgrejerna och han beklagar och ber om att allt det här med otrohetsgrejerna ska få förbli privat och en sak mellan honom och hans fru.

I Sverige så är ju otrohet inte olagligt. Äktenskapsbrott vet jag faktiskt inte om det formellt är avskaffat, men det är aldrig någon som straffas för det och så har det varit under lång tid. Ingen i Sverige som är otrogen kommer att straffas för det.

När det gäller Tiger Woods och det han gjort så är det mer komplicerat. Han har tydligen haft sex med prostituerade och kanske betalat för sex. Det är straffbart i Sverige och hade allt det här hänt i Sverige så hade det inte räckt med någon slags presskonferens där man beklagar och att Tiger och Elin gör upp om det här privat och diskuterar sitt äktenskap... nej, HÄR vore det här en lagfråga. HAR Tiger KÖPT sex av prostituerade? Har han BETALAT? Eller har han bara legat med dom? Det måste såklart utredas noggrannt i Sverige så att inte någon döms trots att den är oskyldig. Alla papper ska på borden och allt är offentlig handling när det gäller utredningen. BETALADE Woods för sexet med dom prostituerade eller? Sånt måste klargöras!

Ja, här anar ni min ironi igen. Jag tycker det är en skitsak. Vi ska inte hålla på att granska i domstol om en person har betalat eller inte för sex! Det där måste Tiger och Elin reda ut själva och diskutera. I Sverige så skulle det här däremot bli en rättssak och frågan är om Tiger betalat eller inte för sexet. Straffet är oftast böter men fängelse finns med i straffskalan och rättpsykiatrisk vård finns såklart alltid med.

Vad sägs om att utreda in i minsta detalj om Tiger verkligen överlämnat sedlar innan sexet, göra allt offentligt, och sedan utreda hans psykiska status om han döms för köp av sexuella tjänster och sedan ge honom rättpsykiatrisk vård på obestämd tid för brottet om han befinns skyldig? Känns det rätt och rimligt?

Lagen som förbjuder köp av sexuella tjänster bör avskaffas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback