Den som sa det han var det

Idag briserade en bomb i jämställdhetssverige. En fd högt uppsatt polischef och jämställdhetsexpert har gripits misstänkt för en rad våldtäkter och förberedelser till våldtäkt mot barn.

När man googlar på honom nu så verkar sidorna där han intervjuas eller berättar om jämställdhet raderas en efter en... Men google cachar som ni vet. En cachad sida (som för bara ett par timmar sedan låg uppe) var den här:
http://74.125.77.132/search?q=cache:http://www.ntgequality.se/admin/files/20070105145353.pdf

(vet inte hur länge den länken fungerar)

Där pratas om en konferens där den här nu misstänkte personen höll en föreläsning som heter Vem i hela världen kan "man" lita på?

Om inte den titeln är passande för det som hänt i dag så säg.

Från föreläsningen berättas det att han pratat om att empati är viktigt. Han citeras: "Vi är alla medansvariga till att upprätthålla könsmaktsordningen – även du. Män borde sätta sig in i kvinnors situation. Skulle män i allmänhet göra det, skulle vi inte behöva något jämställdhetsarbete".

Ojämställdhet beror alltså på mäns bristande empati, tror han. Men det tragikomiska i sammanhanget är ju att han säger att vi alla är medansvariga till att upprätthålla könsmaktsordningen. Han måste ju mena alla män eftersom det är dom som inte har empati (enligt honom). När han sa att alla män var skyldiga så trodde jag inte han menade BOKSTAVLIGT utan mer på det där strukturella planet som feminister brukar säga att män är skyldiga. Och när då vissa män knorrar och säger att dom inte är skyldiga så heter det ju att enskilda män inte ska känna sig utpekade. Men den här jämställdhetsexperten kanske menade bokstavligt att alla män är skyldiga - och då ska vi ju inte bli förvånade om han har begått en rad våldtäkter - han har ju till och med erkänt i förhand att han är skyldig.

Det här är ju en tragisk händelse på många sätt men jag kan ändå inte låta bli att känna en viss skadeglädje när en feminist ramlar av sin höga häst.


Och OBS! Jag vill påpeka att han inte är dömd utan i nuläget bara misstänkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback