USA anses som mördare

Jag såg tv-bilder från demonstrationerna kring G8-mötet i Tyskland. Demonstranterna hade plakat mot att USA planerar att sätta upp försvarsinstallationer i östra Europa som kan skjuta ner missiler. Iran hotar västvärlden, dom har kapacitet att bygga missiler som kan nå Europa och det är ingen djärv gissning att dom snart kan bygga kärnvapen. Att installera ett missilförsvar i östra Europa ser jag som en självklarhet.

Rysslands president Putin har reagerat mycket negativt på det här och har sagt att Ryssland nu kommer att rikta kärnvapen mot Europa, och dom säger sig ha utvecklat någon ny missil som ska kunna tränga igenom vilket missilförsvar som helst (jag tror inte på att dom har någon sådan missil, men men).

Åter till tv-bilderna från demonstrationerna vid G8-mötet. Ja, där kallade man USA för mördare och anklagar USA för att starta ett nytt kallt krig... Alltså: Iran säger att dom vill starta krig och kan misstänkas utveckla kärnvapen. USA vill då installera ett missilförsvar, som alltså inte kan döda en enda människa utan bara rädda (potentiellt) massor av människor från inkommande missiler, Ryssland blir då upprörda över att grannländer inrättar ett defensivt system och hotar med kärnvapen och missiler. Och demonstranterna blir upprörda och kallar USA för mördare.

Varför demonstrerar man inte mot Iran? Eller mot Ryssland? Och om Ryssland tycker att USA startat ett nytt kallt krig så kan dom väl utveckla ett nytt defensivt missilsystem istället för ett offensivt? Det vore ju nästan lite coolt om USA och Ryssland kunde tävla mot varandra i vem som kunde utveckla det bästa defensiva missilsystemet! Istället för att tävla om vem som kan döda flest så kanske man kan tävla i vem som kan rädda flest! Så: Ryssland: istället för att utveckla en ny missil och hota Europa med kärnvapen för att USA placerar ut ett missilförsvar så ta fram något eget nytt och coolt missilförsvar själva. Och ni G8-demonstranter som kallar USA för mördare för det här: hur tänker ni? Har ni tänkt över huvud taget? Eller är ni emot USA bara för att det är USA? Ganska svagt argument...

(min allmänna inställning till militär är att det borde ske en allmän nedrustning. Jag inser att det är naivt att tro att man helt kan avrusta på en gång, för det finns massor med problem med det. Men ska man satsa på militära grejer så satsa då på defensiva saker som typ ett missilförsvar)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback