Amnesty är sviniga

Organisationen Amnesty gjorde för ett par år sedan en kovändning i sin inriktning. Amnesty har tidigare sett det som sin huvuduppgift att vara emot dödsstraff och vara emot staters övergrepp på individer. Så är det icke numera. Nu ser Amnesty som sin huvuduppgift att vara emot mäns våld mot kvinnor.

Jag tänker inte ge mig in i någon debatt om det är rätt eller fel med dödsstraff, men jag har alltid tyckt det har varit något fint och respektabelt med Amnestys sätt att resonera. Dom har varit emot dödsstraff och staters övergrepp på individer punkt slut. Det har inte spelat någon roll om du är svart eller vit eller man eller kvinna och inte heller om du är skyldig till det staten tror att du är skyldig till. Rätten att leva och att inte utsättas för våld har varit absolut och det vägledande. Det sättet att tänka gillar jag. Det förtjänar respekt.
 
Är man emot dödsstraff, våld och tortyr så måste man faktiskt vara det i alla fall. Slirar man på den punkten och börjar säga att man är emot dödsstraff i VISSA fall så är man ute på hal is, och skulle man till råga på allt säga att man är emot dödsstraff om det gäller t.ex. personer med en viss hudfärg, men att man inte tycker det är lika viktigt att vara emot dödsstraff om det handlar om människor med en annan hudfärg så är man inte bara ute på hal is utan då är man ett svin. Då har den fina ambitionen att vara emot dödsstraff förvandlats till rasism.

När Amnesty för några år sedan slutade se kampen mot staters övergrepp mot inidivider som sitt huvudområde utan istället började inrikta sin kamp mot våld i hemmen så förlorade man inte bara i trovärdighet på statsvåldsområdet, utan när dom sa att det var våldet mot kvinnor i hemmet som dom tänkte arbeta emot så blev dom svin i mina ögon. Amnesty arbetar selekterande och väljer ut vilka man väljer att hjälpa pga deras kön. Dom är emot våld i hemmet i vissa fall och dom låter könet på den utsatte avgöra hur mycket dom kämpar emot våldet. Det förtjänar ingen respekt utan förtjänar förakt. Svinigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback