Ska mammabidraget bli barnbidrag!?

Moderaterna kan vara på väg att svänga i barnbidragsfrågan. En arbetsgrupp inom moderaterna föreslår nämligen att barnbidraget ska delas mellan föräldrarna! WOW! Det är för att papporna ska känna ett tydligt krav på sig att ta ansvar för sitt barn (etikettord: "tydligt krav", ansvar).

Socialdemokraterna och Miljöpartiet försökte för ett par år sedan att få igenom i riksdagen att barnbidraget ska delas mellan föräldrarna, men dom borgerliga partierna tillsammans med Vänsterpartiet sa nej. Reinfeldt sa då så här: "- Det finns kvinnor som separerat från män med alkoholproblem som på det här sättet kan tvinga till sig halva barnbidraget för att finansiera fortsatt alkoholmissbruk". Barnbidraget skulle gå till mamman för om det delades så kunde pappan supa bort det.

Nu kan det säkerligen bli en intern strid i moderaterna om det här. Reinfeldt vill inte dela barnbidraget för papporna kan supa upp det, medan den här arbetsgruppen vill dela barnbidraget för att "ställa tydliga krav på papporna att dom ska ta sitt ansvar". Ingen driver linjen att det är en fucking självklarhet att barnbidraget ska delas och det är helt jävla orimligt att barnbidraget idag i Sverige år 2008 ska vara ett mammabidrag. Men men. Så vilken linje ska vinna inom moderaterna? Blir det "pappor ska inte ha för mycket pengar för det kan dom inte hantera för då super dom bara" eller blir det "pappor måste ha tydliga krav på sig för att dom ska ta ansvar för sitt barn"? Jag vet inte. Men skulle dom vilja dela barnbidraget så kommer det att gå igenom i riksdagen (S + M + Mp = sant). Vänsterpartister och kådisar (kd) kommer att stå och grina ikapp över beslutet att dela barnbidraget. Det ska bli ett rent nöje att se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback