Lysande retorik och en anmärkningsvärd kommentar

Jag kollar på SVT24s sändningar från Sverigedemokraternas partistämma (kallad Landsdagarna) som var i helgen. Nyss sa Mattias Karlsson i partistyrelsen angående stenkastningarna mot brandkåren i Rosengård, och att nu räddningstjänsten där drar igång projekt där bara ungdomar med invandrarbakgrund får vara med: "När invandrare kastar sten mot brandkåren för att det finns för få invandrare inom brandkåren så blir lösningen att anställa fler invandrare. Men jag tror knappast att om svenskar kastat sten mot brandkåren för att det finns för få svenskar där så hade man sett det som en lösning att anställa fler svenskar." (inte ordagrant men det var så hans resonemang var).

Lysande retorik!

Och direkt på det så griper SVTs kommentatorsröst in och säger "Men vi måste påpeka att det inte är alla ungdomar i Rosengård som kastar sten" (inte heller det ordagrant men ungefär så). Det är oerhört sällsynt att kommentatorsrösten kommer in i sådana här sammanhang, och då brukar det endast vara i något förklarande ordalag om vem som talar eller vad man ska besluta om, men INTE liksom lägga sig i själva debatten! Anmärkningsvärt!

Kommentarer
Postat av: Johan G.

Så sant! Det här med kommentarer/tillrättalägganden mitt under partistämmor har jag aldrig hört innan. Sååååååå sjukt.Bra blogg för övrigt, även om jag inte brukar kommentera.2009-10-20 @ 21:16:22
Postat av: vmm

Johan G.:Kul att höra att du gillar bloggen!

2009-10-22 @ 17:18:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback