Mona Sahlin skuldbelägger Sverigedemokraterna

Socialdemokraterna har just nu sin jobbkongress. Igår inledningstalade Mona Sahlin. Självklart tog hon upp Sverigedemokraterna. Så här sa hon:

"Men, partivänner,


I dag nämner jag Facundo Unia av ett annat skäl. Facundo blev angripen och sönderslagen av nationalsocialistiska ungdomar när han gick i Prideparaden 2003. Angriparna var alltså medlemmar i ett ungdomsförbund vars moderparti är och har varit representerat i flera kommunfullmäktige i vårt land – bland annat Södertälje och Haninge.


Deras bröder och kusiner försöker idag komma in i riksdagen. I slips och kavaj och med gott självförtroende. Och en politik byggd på fördomar, på öppen främlingsfientlighet. På allt annat än den demokratiska principen om alla människors lika värde.


Stieg Larsson (efter sin död mer känd och respekterad än någonsin) har skrivit mycket om Sverigedemokraterna. Det var så vi träffades första gången. Hans råd var alltid: bemöt Sverigedemokraterna som den politiska rörelse de är. De kan inte bekämpas med förbud, våld eller socialvård. Bemöt dem med en politisk motrörelse som värnar demokrati och yttrandefrihet!


En sådan motståndsrörelse måste vi vara – och är vi i vårt socialdemokratiska parti! Därför har vi tagit debatten. Därför är beskeden så tydliga från vårt rödgröna regeringsalternativ. Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande.
"


Det där sista om att (S) aldrig någonstans ska samarbeta med SD gäller tydligen inte i Trelleborg. Där röstade (S) och SD häromdagen tillsammans mot ett borgerligt förslag att införa en avgift på skolmat...

Men det jag tänkte på här är hur hon tar upp en misshandel av en person som hon säger gjorts av ett ungdomsförbund till ett parti som nu vill in i riksdagen. Jag blev mäkta upprörd över att SDU, Sverigedemokraterna ungdomsförbund, har medlemmar som utfört en sådan här misshandel och jag googlade på det här för att se om dom blivit uteslutna ur SDU. Men då visar det sig att misshandeln inte alls utförts av någon i SDU utan av folk från Nationaldemokraternas ungdomsförbund! Det är ju ett helt annat parti! Att försöka lägga skuld på SD för vad människor från andra partier gör är lite väl magstarkt, tycker jag.


 

Tillägg skrivet 091103:

 

Även LOs ordförande Vanja Lundby-Wedin pratade i sitt tal under jobbkongressen (S) om Sverigedemokraterna:

"Men det finns ett parti vars själva existens vi ska ta avstånd från. Vi har ett gemensamt uppdrag och det är att förhindra att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.


Det handlar om att vi måste ta avstånd från Sverigedemokraterna på ideologisk grund. För att bara säga, vi ska ta kampen mot Sverigedemokraternas politik, det räcker inte.
"


Hon tycker alltså inte att det räcker att ta kampen mot SDs politik, utan det är mot SDs själva existens som parti som man ska ta kampen mot.

Jag tycker det känns väldigt olustigt att hon inte ens erkänner SDs rätt att existera som parti. Okej om hon inte gillar SDs politik och tycker att (S) ska bekämpa den, men att bekämpa SD som parti tycker jag verkar odemokratiskt.

Och det känns inte så väldigt roligt för mig som SD-sympatisör och medlem i Kommunal (som är med i LO) att höra högsta företrädaren för mitt fack stå och säga att dom ska bekämpa mitt favvoparti. Spä på med att jag som medlem i Kommunal tvingas skänka pengar till Socialdemokraterna via fackavgiften så förstår ni hur kul det känns på en skala.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hade varit kul att se alla som blivit misshandlade av vänsterextremister. Det får man aldrig se i media nästan.

AFA är ju inte direkt intelligenta och minst lika äckliga som nazister, men de är ju vänstervridna ungdomar så då är det väl okej.Sahlin har ju ingen aning om vad det gäller. Man kunde bara önska för en demokratisk debatt mellan S och SD. Menar, S vill ju inte ens prata med/om dem.

Snacka om frihet.

2009-11-03 @ 15:25:00
Postat av: vmm

Tack anonym för din kommentar! Strax efter att du postat din kommentar så gjorde jag ett tillägg till mitt första inlägg i den här bloggposten.

2009-11-03 @ 16:28:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback