Fu... facket!

Jag mailade i förrgår mitt fack, Kommunal, och berättade att jag är allvarligt sugen på att lämna Kommunal och bara vara med i A-kassan.

Nyss fick jag ett telefonsamtal från Kommunal som jag tycker var jättetrevligt! En glad och pigg människa som berättade om konsekvenserna det skulle få för mig om jag går ur Kommunal. Nej, haha, nu låter det som hon hotade mig, men så var det inte! Jag hade frågat i ett mail vad som skulle hända om jag gick ur och hon svarade.

Hur trevlig hon än var så är det så att jag är allvarligt sugen på att gå ur Kommunal.

Det har flera orsaker. Dels förstår jag inte vad jag ska ha mitt medlemskap till. Jag vet inte vad Kommunal gör för mig. Jo, dom vill att jag ska betala fackavgift och dom skickar tidningen Kommunalarbetaren till mig. Det är det enda jag märker av dom. Fackavgiften slipper jag gärna och Kommunalarbetaren är en tidning jag klarar mig utan även om jag tycker den är rätt så proffsig och snyggt gjord. Men jag kan läsa den på nätet så jag kommer inte att krisa om dom slutar stoppa den i brevlådan.

Förutom det rent ekonomiska så är jag sugen på att gå ur Kommunal för

-dom är väldigt kvinnofokuserade. Jag, som lågavlönad man, känner mig helt utanför. Jag tycker inte dom ska prata om sina medlemmar som lågavlönade kvinnor och lågavlönade män utan som lågavlönade personer. Förbundsordförande Ylva Thörn gör uttalande efter uttalande där hon pratar om hur mycket hon vurmar för kvinnorna i sitt förbund. Jopp. Jag känner mig osynliggjord.

-Kommunal är ett socialistiskt fackförbund. Dom ger också Socialdemokraterna pengar varje år. Min fackföreningsavgift går alltså delvis till Socialdemokraterna. Jag HATAR den här kopplingen mellan fack och partier.

-Kommunal ger misshandlade kvinnor psykologhjälp men ger inte misshandlade män psykologhjälp. Eller jo. Dom säger att dom ska ge misshandlade män psykologhjälp men vi får väl se om någon man utnyttjar den kvinnohjälp som Kommunal erbjuder.

-Dom så kallade kvinnopotterna. Kommunal har förhandlat fram kvinnopotter. Nej, naturligtvis handlar det inte om att just kvinnor ska få högre lön för att dom är kvinnor, för det vore ju helt sjukt. Men... ja, jag vet inte. Se gärna
artikel. Det diskuteras mycket om huruvida det är lagligt att höja endast kvinnors löner för att dom är kvinnor men man diskuterar mindre om att det ju, enligt min mening, är helt fel att ens blanda in kön i löneförhandlingarna. Kommunal kanske får höja enbart kvinnors löner eller så kanske inte. Men kvinnopotterna är i alla fall i sitt namn och sitt syfte inriktat på att höja kvinnors löner. Och inte att höja lågavlönade mäns löner. Okej, som sagt kanske en och annan man också får en höjd lön pga kvinnopotterna men jag känner på mig att det räknas som en oväntad konsekvens. Ibland till och med oönskad konsekvens. Men hur som helst som något som man får ta och som inte var önskat men ibland nödvändigt eftersom lagen sa det.

Rent allmänt fattar jag inte varför jag som arbetslös ska vara med i Kommunal.

Närmast på G är att jag kan få börja köra taxi. Där är det Transport som är det stora facket. Och i Transport får man inte vara med om man är Sverigedemokrat. Jag är inte medlem i Sverigedemokraterna just nu men jag ligger nära och tycker dessutom att det är min rättighet att gå med när jag så vill (SD kan såklart säga nej, men jag menar att andra än dom inte har rätt att ha en åsikt). Ska jag låta bli att gå med i Transport eller ska jag hålla käft med mina åsikter? Jag vill ju vara med i ett fack. Ett fack som tillåter mig att vara antifeminist och Sverigedemokrat eller Sverigedemokratanhängare. Varken Kommunal eller Transport känns så lockande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback