Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand, språkrör för Miljöpartiet, får höga siffror i opinionsundersökningar när det gäller förtroendet för politiker. Hon anses av många vara en av dom som drar upp Miljöpartiet i opinionsundersökningarna.

Jag förstår faktiskt det här. Av dom politiker utanför mitt favvoparti (som är Sverigedemokraterna) som jag känner störst förtroende för så är det Maria Wetterstrand. Och då måste jag påpeka och understryka att jag INTE är särskilt miljöpartistisk politiskt sett. Om vi säger så här: Maria är nog lite vindkraftstjej och jag lite kärnkraftskille. Vi bryr oss om miljön men på olika sätt. Jag tycker att vi måste rädda miljön genom teknisk utveckling och hitta på smartare sätt att producera mer energi. Själva konsumtionen av energi ger oss möjligheter att nå ekonomisk utveckling som då kan göra att vi kan utveckla mer miljövänliga sätt att producera mer energi. Minskad konsumtion av energi är INTE en lösning utan snarast ett hinder.

Jag tror inte Maria Wetterstrand skulle hålla med om den analysen och den lösningen. Jag tror att det skulle handla mer om "energieffektivisering" (dvs minska konsumtionen) och att övergå från kärnkraft till typ vindkraft (i mina ögon är det lika med att övergå från något effektivt till något mindre effektivt. Det är så tvärtemot vad jag tycker. Jag ser det som en grundläggande mänsklig egenskap att vilja ha mer av allt och utvecklas. Just det ser andra som ett hot och som måste tyglas... Snacka om att vi ser olika på saker och ting!).

Maria Wetterstrand tycker jag ändå verkar vara en sjysst politiker och människa. Jag skulle definitivt öppna dörren om hon ringde på och bjuda in henne för att sitta ner och prata. Vi skulle säkert tycka olika om massor av saker men jag inbillar mig att vi skulle ha en ömsesidig respekt för varandra och för våra åsikter.

Och sedan har jag hört att hon spelar World of Warcraft... bara en sån sak... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback