Moderaterna vill locka kvinnor

Moderaterna har hållit sin valupptakt nu i helgen och Reinfeldt har förklarat att (M) nu ska försöka locka fler kvinnliga väljare. Detta genom skattesänkningar för låginkomsttagare. Reinfeldt sa att om männen får bestämma så vinner Alliansen, men om kvinnor får bestämma så vinner dom röd-gröna valet. Och därför så måste nu alltså Alliansen försöka få fler kvinnor att rösta på dom.

Liten fundering. Tror ni att dom röd-gröna kommer att resonera på motsvarande sätt? Tror ni att dom kommer att säga att nu ska dom satsa på att få fler män att rösta på dom? Nä, jag tror inte det. Möjligen kommer dom att säga att eftersom Alliansen är ute efter kvinnors röster så måste dom bli ännu bättre på att locka kvinnor.

Jag har aldrig någonsin hört något parti, i Sverige eller i något annat land, föreslå politiska reformer av anledningen att dom vill ha fler manliga röster.
Något helt annat:

Igår kom nyheten att det inte blir någon utredning om misstänkta mutor när det gäller försäljningen av JAS. BAE Systems, som stod för försäljningen, undviker en utredning genom att betala 3,5 miljarder kronor till brittiska och amerikanska myndigheter som utreder affären mot att dom lägger ned hela utredningen.

Hm. Är inte DET ett typexempel på en muta? Ett företag är misstänkt för brott (som till på köpet råkar handla om mutbrott) och betalar myndigheterna pengar för att dom ska lägga ner utredningen... ja, det låter som en klassisk muta i mina öron.

Kommentarer
Postat av: vmm

Det går inte att posta fler inlägg i bloggen så om ni tycker det är torka på inlägg så vet ni varför. Vi får väl se när postningsfunktionen kommer igång igen. Ni lär väl märka ;)

2010-02-15 @ 14:16:03
Postat av: vmm

Jahapp, nu dök det upp ett par inlägg som jag postat...

2010-02-15 @ 16:16:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback